Benvinguts i benvingudes al bloc mediambiental del Col·legi Santa Teresa de Jesús.

L'educació ambiental és cada vegada més important i, per aquest motiu, l'escola ja porta molt de temps treballant els aspectes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat:

Ara és el moment de continuar aquesta tasca, per això, en aquest bloc hi trobareu tota la informació sobre les actuacions que s'han fet, es fan i es faran per a aconseguir el nostre objectiu.

Si voleu informar-vos sobre el programa "Escoles verdes" que porta a terme el Departament de Mediambient i el d'Educació de la Generalitat de Catalunya, entreu al link: Programa Escoles Verdes.

dimecres, 22 de març de 2017

DIA MUNDIAL DE L´AIGUA

Avui és el Dia Mundial de l´Aigua i com cada 22 de març des de 1993 ho celebrem per demanar un ús responsable i sostenible d´aquest recurs tan important per a les persones i el creixement global. Aquest any el tema específic que es destaca és "aigües residuals" amb l´objectiu de millorar la seva qualitat, reduir   la seva   contaminació,  eliminar   els vessaments i minimitzar    l´emissió de productes químics i materials perillosos, reduir el percentatge de les aigües residuals sense tractar i augmentar considerablement el seu reciclatge i la seva reutilització.
Degut al creixement demogràfic, l´urbanització accelerada i el desenvolupament econòmic, la quantitat d´aigües residuals generades i la seva càrrega contaminant estan augmentant considerablement a nivell mundial. S´està descuidant la  seva gestió com a font accessible i sostenible de l´aigua, energia, nutrients i altres materials recuperables. Les oportunitats d´aprofitar les aigües residuals com a recurs són immenses, des de la seva devolució al medi ambient i al cicle natural de l´aigua, a la seva utilització per rec en parcs i jardins, en la neteja dels carrers, en fonts.... Les aigües residuals són una font assequible i sostenible de l´aigua que permet preservar els recursos hídrics naturals.
 El Dia mundial de l´Aigua llança un missatge clar: ¿ per què gastar aigua quan podem re-utilitzar les aigües residuals i lluitar contra el malbaratament i la contaminació ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada