Benvinguts i benvingudes al bloc mediambiental del Col·legi Santa Teresa de Jesús.

L'educació ambiental és cada vegada més important i, per aquest motiu, l'escola ja porta molt de temps treballant els aspectes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat:

Ara és el moment de continuar aquesta tasca, per això, en aquest bloc hi trobareu tota la informació sobre les actuacions que s'han fet, es fan i es faran per a aconseguir el nostre objectiu.

Si voleu informar-vos sobre el programa "Escoles verdes" que porta a terme el Departament de Mediambient i el d'Educació de la Generalitat de Catalunya, entreu al link: Programa Escoles Verdes.

dimecres, 23 d’abril del 2014

DIA DE LA TERRA



El 22 d'abril  es celebra el Dia de la Terra . Aquesta celebració va ser iniciada als EUA l'any1970. Actualment  està coordinada a nivell mundial per l'Earth Day Network .
El Dia de la Terra s'ha convertit en un esdeveniment informatiu i educatiu sobre els problemes del medi ambient. Els ecologistes l'aprofiten per avaluar la contaminació de l'aire, l'aigua i el sòl, la destrucció dels ecosistemes, els centenars de milers de plantes i animals en perill d'extinció i l'esgotament dels recursos no renovables. Les solucions que proposen per aquests problemes són el reciclatge, la preservació dels recursos naturals com el petroli, la prohibició d'utilitzar productes químics perillosos pel medi ambient, acabar amb la destrucció d'hàbitats fonamentals com els boscos humits i la protecció de les espècies en perill d'extinció.
Les Nacions Unides celebren també un Dia de la Terra cada any en l'equinocci de març, una tradició que va ser iniciada per l'activista de la pau John McConnell. McConnell va proposar per primera vegada la idea d'una festa anomenada "Dia de la Terra" a la UNESCO en una Conferència sobre el Medi Ambient l'any 1969, el mateix any en què va dissenyar la "Bandera de la Terra". El Secretari General de l'ONUU Thant va donar suport a la iniciativa, que s'inicià l'any 1971 fent sonar la Japanese Peace Bell (Campana japonesa de la pau) per marcar l'inici de l'equinocci de primavera en l'hemisferi nord i de tardor en l'hemisferi sud.
Aquest any el dia es centra en les ciutats verdes, amb l´objectiu de mobilitzar a milions de persones per aconseguir un medi ambient saludable i sostenible.
Si voleu més informació:  www.un.org/es/events/motherearthday/




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada