Benvinguts i benvingudes al bloc mediambiental del Col·legi Santa Teresa de Jesús.

L'educació ambiental és cada vegada més important i, per aquest motiu, l'escola ja porta molt de temps treballant els aspectes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat:

Ara és el moment de continuar aquesta tasca, per això, en aquest bloc hi trobareu tota la informació sobre les actuacions que s'han fet, es fan i es faran per a aconseguir el nostre objectiu.

Si voleu informar-vos sobre el programa "Escoles verdes" que porta a terme el Departament de Mediambient i el d'Educació de la Generalitat de Catalunya, entreu al link: Programa Escoles Verdes.

dissabte, 24 de maig de 2014

DIA EUROPEU DELS PARCS


El dissabte 24 de maig, sota el lema “Parcs per a la natura, el benestar i la pau”, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d’Europa (Europarc), celebra el Dia Europeu dels Parcs. La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona se suma a la celebració i el cap de setmana del 23, 24 i 25 de maig organitza més de 40 activitats en el conjunt dels 12 espais que gestiona.

Entre aquestes activitats hi ha caminades, rutes guiades, jornada de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, concursos de fotografia, rutes literàries i recitals poètics. D’aquest manera, el conjunt d’espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals poden divulgar, a través d’activitats gratuïtes, els seus valors culturals i naturals.
També hi haurà jornada de portes obertes a les escoles de natura, museus i monuments dels diferents parcs, com ara l’Escola de Natura la Traüna, el Centre d’Interpretació d’Arbúcies, el Museu Etnològic del Montseny i la Masia Mariona, l’Escola de Natura de Sau, el castell de Montesquiu, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, l’Observatori Astronòmic de Tiana o Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts, al Parc del Garraf.
A més, s’han organitzat rutes teatralitzades, com per exemple “Aigua, un viatge pels sentits”, o la passejada per descobrir la vall de l’Avencó, al Parc Natural del Montseny. També un itinerari guiat al castell de Besora, una sortida crepuscular des de Can Zam fins a la font de l’Alzina, i una passejada per la vall del Pomar, al Parc de la Serralada Litoral, o una altra per descobrir els secrets de les plantes sense flor al Parc del Montnegre i el Corredor.
A l’hora, també hi ha programades observacions del cel a l’Observatori Astronòmic del Parc del Garraf, caminades poètiques amb J.V. Foix al raval de Sant Martí de Begues, una caminada a la cova Negra, per descobrir l’interior del massís del Garraf, o una excursió fins al puig de les Agullles des d’on es pot gaudir de meravelloses vistes panoràmiques del Garraf i del delta del Llobregat. De la mateixa manera, el Parc d’Olèrdola organitza una passejada per descobrir la ciutat medieval del segle XI i el Parc del Foix una activitat familiar pels entorns del castell de Penyafort sota el nom de “La meva llibreta de natura”.
El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac organitza un itinerari geològic per la serra de Puig Gili, i un altre per camí ral de Coll de Daví, que a l’època medieval i moderna era una ruta comercial que unia Barcelona amb Manresa. A més també ha programat una observació de la Lluna i Venus des de l’era de la Pastora, a la Casa Nova de l’Obac, sota el nom “A l’estiu gaudeix dels cels foscos”.
Per a més informació es pot consultar el Programa d’activitats del Dia Europeu dels Parcs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada