Benvinguts i benvingudes al bloc mediambiental del Col·legi Santa Teresa de Jesús.

L'educació ambiental és cada vegada més important i, per aquest motiu, l'escola ja porta molt de temps treballant els aspectes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat:

Ara és el moment de continuar aquesta tasca, per això, en aquest bloc hi trobareu tota la informació sobre les actuacions que s'han fet, es fan i es faran per a aconseguir el nostre objectiu.

Si voleu informar-vos sobre el programa "Escoles verdes" que porta a terme el Departament de Mediambient i el d'Educació de la Generalitat de Catalunya, entreu al link: Programa Escoles Verdes.

dijous, 27 de febrer del 2014

CATALUNYA REDUEIX UN 50 % EL CONSUM DE BOSSES DE PLÀSTIC


Ens volem fer ressò d´una molt bona noticia apareguda a la premsa fa uns dies i que ens anima a continuar amb la educació per a la sostenibilitat, fent èmfasi en la "R"de reduir les nostres deixalles a casa i a l´escola. Col·laboreu a que s´aconsegueixi  l´objectiu de reduir encara més el consum de bosses de plàstic.

La caiguda ha estat dràstica als supermercats i hipermercats des que s'aplica el cobrament per unitat.

El comerç minorista, amb un augment del 7%, és ara l'excepció que preocupa la Generalitat.

L'ús de bosses de plàstic d'un sol ús s'ha reduït pràcticament a la meitat a Catalunya entre el 2007 i el 2012 al passar de 327 a 156 unitats consumides anualment per càpita. "Catalunya ja se situa per sota de la mitjana europea", ha destacat en roda de premsa el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost.

Les dades presentades corresponen a una gran enquesta realitzada a finals del 2012 en supermercats, hipermercats, grans magatzems i 405 comerços urbans.
En xifres totals, s'ha passat de 2.354 milions de bosses d'un sol ús el 2007 a 15.172 milions el 2012. No obstant, tenint en compte que el disseny de les bosses "s'ha aprimat" --tenen menys gramatge-- i que la població ha augmentat lleugerament, la reducció del consum de plàstic per càpita és encara superior, pròxim al 62%.

El pròxim objectiu és reduir el consum de bosses un 90% el 2020 respecte al 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada