Benvinguts i benvingudes al bloc mediambiental del Col·legi Santa Teresa de Jesús.

L'educació ambiental és cada vegada més important i, per aquest motiu, l'escola ja porta molt de temps treballant els aspectes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat:

Ara és el moment de continuar aquesta tasca, per això, en aquest bloc hi trobareu tota la informació sobre les actuacions que s'han fet, es fan i es faran per a aconseguir el nostre objectiu.

Si voleu informar-vos sobre el programa "Escoles verdes" que porta a terme el Departament de Mediambient i el d'Educació de la Generalitat de Catalunya, entreu al link: Programa Escoles Verdes.

dissabte, 11 de gener de 2014

ELS NOUS HÀBITS REVIFEN LA VENDA A GRANEL


Últimament a la nostra ciutat proliferen les botigues de venda a granel. Botigues que s'adapten a un consum més responsable i a on la compra per pes guanya valor per raons de preu i ecològiques
L'absència de plàstic forma part de la filosofia del negoci: respectuosa amb el medi ambient, amb productes ecològics i de proximitat i el mínim d'intermediaris.
La compra a granel redueix els envasos de plàstic i permet adquirir la quantitat de producte necessària. Per això als  clients de tota la vida, gent gran més acostumada a comprar a pes, s’hi estan sumant, ara, joves que valoren altres característiques, com la sostenibilitat i el consum racional. Per això, molts establiments estan apostant fort pels productes de proximitat i la producció ecològica, en part, per la forta demanda que tenen d’aquesta nova clientela.
La suma de diversos factors, alguns lligats a la crisi i altres no tant, han revitalitzat aquesta forma de comerç que estava adormida. En els últims anys, comprar productes sense envasar s'havia restringit a fruita, carn, peix i pocs altres aliments. Els consumidors s'havien acostumat a emportar-se els productes empaquetats del supermercat. Però la conscienciació d'un consum més responsable amb el planeta i amb la butxaca han animat l'obertura de comerços que han modernitzat un sistema molt tradicional.
Al costat de les antigues botigues de barri que encara venen llegums i ous a granel, proliferen comerços que amplien el concepte de la compra per pes. S'hi pot trobar oli, perfums, detergents i fins i tot llet en màquines expenedores. Aquests comerços han tornat a posar de moda omplir envasos portats de casa, tot i que ara el valor ecològic se suma al clàssic motiu de l'estalvi de diners que suposa reutilitzar recipients i poder decidir la quantitat exacta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada