Benvinguts i benvingudes al bloc mediambiental del Col·legi Santa Teresa de Jesús.

L'educació ambiental és cada vegada més important i, per aquest motiu, l'escola ja porta molt de temps treballant els aspectes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat:

Ara és el moment de continuar aquesta tasca, per això, en aquest bloc hi trobareu tota la informació sobre les actuacions que s'han fet, es fan i es faran per a aconseguir el nostre objectiu.

Si voleu informar-vos sobre el programa "Escoles verdes" que porta a terme el Departament de Mediambient i el d'Educació de la Generalitat de Catalunya, entreu al link: Programa Escoles Verdes.

divendres, 18 de gener de 2013

BENEFICIS DELS ARBRES
 Avui volem destacar les nombroses virtuts que tenen els arbres. Especialment dels que es troben a les ciutats, donant un toc de vida i color a l´asfalt i al formigó. Per als que vivim en una ciutat, els arbres suposen una alenada d´aire fresc que desperta els nostres sentits i relaxa la nostra ment, fent-nos sentir una mica més aprop de la terra i de la naturalesa de la qual formem part. La nostra escola té la gran sort d´estar situada en un entorn privilegiat. A tocar del Parc de Vallparadis.
 Encara que coneixem sobradament els beneficis tangibles més importants dels arbres (ombra, oxígen, humitat...), aquests éssers vius continuen sorprenent-nos, amb la seva contribució al nostre benestar.
     - A les ciutats, els arbres redueixen la pol.lució i la contaminació de partícules de pols creant un microclima molt més saludable.
     - L´efecte de refredament d´un sol arbre, jove i sà equival a 10 aparells d´aire condicionat d´una habitació funcionant 20 hores diàries.
     - Un arbre plantat avui al teu pati (al costat oest) es traduirà en un estalvi energètic del 3% en un plaç de 5 anys.
     - Protegeixen i conserven la fauna associada a les ciutats. 
     - Controlen l'erosió hídrica i eòlica, els efectes climàtics (vent, temperatura i radiació solar) i també el soroll i el magnetisme.
     - I com a beneficis intangibles: el socioeconòmic proporcionant llocs de treball i els estats anímics positius que provoquen actituds socials positives.
      

      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada